Ny bestyrelsesformand

Bendt Bendtsen, tidligere økonomi- og erhvervsminister, er valgt som ny bestyrelsesformand for Fulton Fonden.

Alle blog indlæg

Scroll ned

Pressemeddelelse

Ny bestyrelsesformand

Bendt Bendtsen, tidligere økonomi- og erhvervsminister, er valgt som ny bestyrelsesformand for Fulton Fonden. Bendt Bendtsen erstatter afdøde Grethe Rostbøll som formand for Fulton Fonden.

Fulton Fonden driver den tremastede skonnert Fulton bygget i Marstal i 1915 og sejler bl.a. med lejrskoler og unge, som har det svært, de såkaldte ‘Esbjerg Matroser’.

“Jeg er meget ydmyg overfor opgaven. Fulton og dens besætning gør et kæmpe arbejde – ikke mindst for unge mennesker, der har fået en skæv start på livet. Skonnerten er en del af Danmarks kulturarv, så ved at forene arbejdet med at bevare og udvide kendskabet til de gamle sejlskibe samtidig med at unge mennesker kan få øjnene op for de værdier og det sammenhold, der findes i dansk søfart, er stort for mig” siger Bendt Bendtsen. “Vi vil arbejde hårdt for at sikre økonomien, da det kræver mange penge at holde en gammel træskonnert sejlende, og jeg tror at rigtigt mange mennesker er klar til at hjælpe” slutter Bendt Bendtsen.

Ny bestyrelsesformand

Bendt Bendtsen

Formand for Fulton Fonden

"Der findes ikke noget som er smukkere end en gammel skonnert for fulde sejl i de indre danske farvande"

Forventningsfuld Chefskipper

Kompetent formand

Chefskipper og direktør i Fulton Fonden Jakob Jensen glæder sig over at få søfartens tidligere minister ombord i fonden.

“Bendt Bendtsen har en stor kærlighed til dansk søfart og han har et kæmpe netværk i både politik, søfart og dansk erhvervsliv. Jeg håber, det kommer os til gavn. Vi lever i en tid med store udfordringer, når vi skal holde sådan en gammel dame sejlende” siger Jakob Jensen.

Fulton ligger pt. på værftet i Hvide Sande og er ved at blive klargjort til det nye års togter.

Fulton Fonden

Her på hjemmesiden kan du finde mere information både om Fultons virke i dag, Esbjerg Matrosordningen og også skibets historie kort fortalt.

Se flere blog indlæg fra Fulton.