Til Esbjerg Matroser

Velkommen ombord

Når du kommer ombord, bliver du en del af det faste hold på skibet. Du kommer til at arbejde tæt sammen med besætningen, som altid gerne vil hjælpe dig. Vi glæder os til at møde dig.

Scroll ned

Esbjerg Matroser

Alle hjælper til

På et gammelt sejlskib er der brug for alle hænder – også dine. Et ophold på skonnerten Fulton er en oplevelse for livet. Du bliver udfordret, du lærer og udvikler dig.

Som Esbjerg Matroser bliver du en del af dagligdagen ombord på Fulton sammen med besætningen, dermed du får en god forståelse og fornemmelse for andre mennesker og bliver dygtig til at samarbejde.

Praktisk information

Før påmønstring

Der skal laves en aftale med Esbjerg Kommune om, at du kan få en plads på Fulton. Det hjælper din vejleder eller rådgiver dig med.

Du mødes med skipper Jakob til en kort snak om, hvem du er og hvad det vil sige at være Esbjerg Matros. Hvis du er under 18 år skal forælder eller værge også være med.

Ny ombord

Når du kommer ombord, vil vi tage imod dig og vise dig skibet. Derefter viser vi dig, hvor du skal sove og hvordan du rent praktisk indretter dig ombord. Vi vil også snakke den kommende dag igennem, så du ved, hvad der skal ske. Hvis der er noget, du er nysgerrig omkring eller har brug for hjælp til så tag en snak med en af os. Vi vil altid gerne hjælpe dig.

Første uge

I første omgang aftaler vi kun, at du kommer ombord på skibet i en uge, hvor du får mulighed for at prøve hverdagen til søs af.

Hvis der efterfølgende laves en længerevarende aftale, så ved du allerede, hvad det vil sige at være Esbjerg Matros og hvordan livet ombord på Fulton er.

Dine forhold

Du får din egen køje med plads til din køjesæk / taske.

På skibet har vi dette klar til dig:

  • Dyne og pude
  • Sengetøj
  • Håndklæder
  • Regntøj
  • Termokedeldragt
  • Gummistøvler (hvis du ikke selv har nogen med)

Se pakkeliste her

Dagligdagen

På skibet bliver du Esbjerg Matros. Dine opgaver er nogle gange de samme flere dage i træk. I løbet af en dag kan du møde opgaver som sejlsætning, rorvagt, rengøring, madlavning, vedligehold, instruktion af lejrskoleelever mm.

Det vigtigste er, at dine opgaver passer til dine evner og behov. Du kan regne med at opgaverne bliver justeret, så de er med til at udvikle dig.

Fællesskab

På Fulton er stemningen positiv og vi hjælper hinanden. Vores motto er: “Gode dage er noget vi gi’r hinanden”.

Alle ombord gør sig umage med at deltage i opgaverne og livet ombord på en god måde.

Det er vigtigt, at du har lyst til at være en del af fællesskabet. Du kan altid regne med, at vi vil hjælpe dig, og alle andre ombord, med at få en god tid på Fulton.

Ude og hjemme

I løbet af din tid på Fulton vil du med jævne mellemrum komme hjem – Efter aftale med skipper.

Er du fra Folkeskolen, er du typisk ombord på Fulton 1-2 uger og hjemme 2-3 uger. Forudsætningen for opholdet på Fulton er, at du passer din skole, når du er hjemme.

Er du fra Uddannelseshuset, er du som regel ombord 3 ud af 4 uger. Der kan være opgaver, som skal løses, mens du er hjemme, for at bygge gode rammer op.

Opholdets længde

Der er meget stor forskel på, hvor lang tid det tager at finde en god vej videre i livet for Esbjerg Matroser. Det vigtige er ikke, hvor lang tid det tager, men at du når frem til en god og holdbar løsning for dig.

Derfor ligger det ikke på forhånd fast, hvor længe du kan være Esbjerg Matros. Nogle er ombord i få uger og andre i mange måneder. Aftalerne er personlige. I samarbejde med baglandet i Esbjerg justerer vi aftalen undervejs, så din aftale passer til dig.

Afmønstring

Når du stopper hos os, har vi en aftale om, hvad du skal bagefter. Det er vigtigt, at du har en holdbar plan, som kan bane vejen frem til det liv, du ønsker dig. Din vejleder / rådgiver følger dig også efter tiden på Fulton.

Når du afmønstrer, får du en udtalelse med fra Fulton, hvor der stå noget om:

  • Arbejdsopgaver, du har løst
  • Dine ansvarsområder
  • Evner du har udviklet
  • Dine positive kvaliteter